2024 Yılı Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Eğitimi
12 Şubat 2024

13 Mayıs 2015 tarih ve 29354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ve Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Rehberi (Mart 2016) kapsamında; konaklama birimlerinde (Oteller, Moteller, tatil köyleri, misafirhaneler gibi turistik konaklama birimleri, kaplıcalar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, bakımevleri, konaklamalı gemiler, büyük alışveriş merkezleri, rekreasyonel alanlar, fuarlar, iş merkezleri ve işyerleri (endüstriyel havalandırma sistemlerinin ve/veya soğutma makinelerinin kullanıldığı fabrikalar vb. ile yataklı tedavi kurumları)) lejyoner hastalığından korunma amaçlı alınacak önlemler ve koruyucu uygulamaların tümünden sorumlu olacak, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca konu ile ilgili yapılacak en az 8 saatlik eğitimi almış en az lise mezunu bir personel bulundurulmasına gerekmektedir.

Konaklama birimlerinin talep ve eğitim ihtiyaçlarına binaen, 2024 yılı Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Eğitimi 05 Mart 2024 tarihinde Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından yapılacaktır. Eğitim alan kişilere katılımcı belgesi verilecektir. Söz konusu eğitim ile ilgili başvuru koşulları ve eğitimin yer ve saati aşağıda belirtildiği gibidir.

EĞİTİM İLE İLGİLİ BİLGİLER:

Eğitimin Adı: Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Eğitimi

Eğitim Tarih ve Saati: 05 Mart 2024 Saat: 08:30 – 17:30 Saatleri Arasında

Eğitimin Verileceği Yer: Aksaray İl Sağlı Müdürlüğü Konferans Salonu

Eğitimi Veren Birim: Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi

BAŞVURU İLE İLGİLİ BİLGİLER:

Söz konusu eğitime; yukarıda belirtilen konaklama birimleri (Yataklı tedavi kurumlarının başvuruları resmi yazışmalar ile alınmaktadır.)  müracaat edebileceklerdir. Eğitime 29 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapılması gerekli olup, son başvuru tarihinden sonra eğitim talebi kabul edilmeyecektir.

Başvuru yapacak konaklama biriminin, başvuru için ekte sunulan dilekçe ile Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 2024 Yılı Fiyat Tarifeleri ve Analiz Bilgileri Rehberinde yer alan Eğitim, İzin-Sertifikalandırma Ücreti (HSGM Dışından Gelen Eğitim Talepleri) 181.006 Kodlu Legionella Eğitimi Katılımı Ücretinin (Uygulamasız) yatırılması (Eğitim ücreti 690 (Altıyüz doksan) TL olarak belirlenmiştir) gerekmektedir.

EĞİTİM ÜCRETİ ÖDENECEK HESAP BİLGİLERİ:

Hazine Müşteşar lığı Başbakanlık İç Ödeme Saymanlığı

VERGİ DAİRESİ: AKSARAY VERGİ DAİRESİ

VERGİ NO: 0340281718

ZİRAAT BANKASI AKSARAY ŞUBESİ

IBAN NO: TR680001000026000010005917 numaralı hesabına eğitim ücretinin yatırılması gerekmektedir.

EĞİTİM ÜCRETİ MAKBUZUNDA YER ALACAK BİLGİLER:

Konaklama Biriminin (Otel, Motel, Şirket vb.) Adı, Eğitimin Adı (Legionella Eğitimi (Uygulamasız)), Konaklama biriminden eğitime katılacak kişi bilgileri (adı soyadı) yazılmalıdır. 

DİLEKÇEDE YER ALACAK BİLGİLER:

Konaklama biriminin (Otel, Motel, Şirket vb.) bilgileri ile yapılan başvuruda, konaklama birimi yöneticisi/sahibinin imzası ve iletişim bilgileri ile, eğitime katılması istenen kişi bilgilerinin dilekçede belirtilmesi. Eğitim ücreti makbuzunun ve eğitim durumunu gösteren belgenin dilekçeye iliştirilmesi. 

NOT:

- Konaklama birimlerinden yapılan başvurularda, eğitime katılması istenen kişi bilgileri ile ilgili olarak, Müdürlüğümüzce katılım belgeleri hazırlanacağından dolayı 29 Şubat 2024 tarihinden sonra eğitime katılacak kişi bilgilerinde değişiklik yapılmayacaktır.

- Eğitim 8 saat süre ile verilecek olup, eğitime katılım zorunludur. Katılımın olmaması halinde eğitim sonrası katılım belgesi verilemeyecektir.

Başvuru Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız.